Kinga Apartman Keszthely
Keszthely-kertváros legszebb részén, a Balaton és Hévíz mellett, található a Kinga Apartman.
A családbarát apartman egész évben kedvező árakkal várja kedves vendégeit.
Magyar English Deutsch
Apartman | Galéria | Keszthely | Hévíz | Látnivalók | Strandok | Programok | Megközelítés | Kapcsolat
Nyár
Ősz
Tél
Tavasz

Keszthely a Balaton fővárosa

Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. A városnézést kezdjük a Fő téren. Itt található a Városháza , benne a Polgármesteri Hivatal, amelynek alapjai 18. századiak, mai formájában copf stílusú.

A tér meghatározó épülete a ferences rendi kolostor és temploma, amely a törökkorban végvárként szolgált, szentélyében láthatók hazánk legnagyobb felületű gótikus falfestményei. A tornyot az 1880-as években építették hozzá, de a rózsaablak eredeti.A templom előtt a millennium évében állították fel az alapító Lackfi István nádor lovas szobrát.

Látnivalók

Sétáló utca
A tér keleti végén áll az 1770-ben emelt Szentháromság szobor. A Fő térről nyílik a Kossuth utca északi szakasza, amely ma sétálóutca, számos vendéglátóhellyel és üzlettelA gyalogos övezet épületeinek többsége még a múlt század második felében épült. A Kossuth u. 28. homlokzatán a városcímer jelzi, hogy ez volt a régi városháza. Ma a Goldmark K. Művelődési Központnak és a TOURINFORM Irodának ad otthont. A 22. szám a Pethő vagy Goldmark ház, középkori alapokra épült a 18. században. Itt született 1830-ban a híres zeneszerző. Az árkádos barokk épület udvarán látható a többször átépített, eklektikus stílusú zsinagóga.

Festetics kastély
A sétáló utca folytatása a Kastély utca, amely a Festetics kastély főbejáratához vezet. Valaha itt éltek az uradalom alkalmazottai. Az utca képét ezek a paraszt barokk épületek határozzák meg. Ebbe a miliőbe jól illeszkedik az 5. szám udvarán kialakított Párizsi udvar.

Georgikon Majormúzeum
A Fő tér északkeleti végéről induló Bem utcáról nyílik a piac felső bejárata, amelyet különösen szerdán és szombaton, a heti piac napjain érdemes meglátogatni. A piac alsó bejáratánál, a Rákóczi utca is bevásárlóközponttá vált az utóbbi években. Ugyancsak a Bem és Rákóczi utcákat köti össze a város egyik legszebb modern épülete, a Fórum üzletház.

Balatoni Múzeum
A Kossuth utca déli részén áll a Balatoni Múzeum arányos neobarokk épülete, amelyben az emeleti állandó kiállításban a Balaton kialakulásával, növény- és állatvilágával, környékének történeti emlékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Keszthely, Festetics-kastély

Balaton télen